Hautajaisten hinta – mitä ottaa huomioon?

Vainajan menehtyessä on monia asioita selvitettävä. On ymmärrettävää, että surun keskellä asioiden selvittäminen ei ole aina helppoa. Siksi hautajaisten järjestämisessä kannattaa kääntyä asiantuntevan hautaustoimistoon puoleen.

Vainajan näköisten hautajaisten järjestämisessä yksi tärkeä asia on hinta. Hautajaisten hinnan miettiminen on luonnollinen osa hautajaisten järjestämistä. Tänä päivänä moni vertailee hautajaisten hintoja verkossa ennen yhteydenottoa hautaustoimistoon. Tämä voi olla järkevää jos tietää mitä vertailla.

Yleisin väärinkäsitys on, että hautajaisten lopulliset kustannukset perustuisi vain esimerkiksi arkun, hautakiven ja siunaustilaisuuden hintaan. Näitä hintoja vertailemalla voidaan mennä ojassa allikkoon nopeasti, sillä ne eivät vielä kerro paljon hautajaisten kokonaishinnasta.

Kokonaisvaltaista palvelua tarjoavien hautaustoimistojen tarjouksissa otetaan huomioon aivan kaikki aina vainajan kuljetuksesta perunkirjoitukseen saakka. Onkin lähtökohtaisesti syytä vertailla hinnan osalta vain kokonaiskustannuksia, eikä yksittäisten tuotteiden tai palveluiden hintoja.

Kukkien valinta siunaustilaisuuteen

Tarjouksen pyytäminen hautaustoimistolta ei ikinä sido teitä mihinkään. Monet hautaustoimistot, kuten me täällä Hautaustoimisto Autiolla, tarjoamme mahdollisuuden laskea alustavan tarjouksen jo verkossa Memoria-sovellusta hyödyntäen.

Osaava hautausalan ammattilainen ei ikinä painosta tai yritä kiirehtiä hautauspalveluihin liittyvää ostopäätöstä.

Tässä on teille vielä lista siitä mitä hautajaiset kokonaisuudessaan voisivat pitää sisällään:

  • Arkku ja uurna
  • Vainajan kuljetus
  • Hautakivet ja muistomerkit
  • Muistotilaisuus
  • Kukat ja koristelut
  • Perunkirjoitus

Hautaustoimistot tarjoavat kokonaisuuksia eri kokoisille budjeteille. Esimerkiksi arkkujen valikoimasta löytyy monia vaihtoehtoja eri hintaluokissa. Budjetista täytyy voida puhua avoimesti osana hautajaisten järjestämistä.

Suunnittele hautajaiset Memoria-sovelluksessa

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu